Filosofie

Imagine

Gastronomia, cuvânt ce provine din limba greacă veche, ”Γάστρο” înseamnă stomac, iar ”νόμος” lege, denumeşte arta de a prepara mâncăruri alese şi semnifică legătura dintre simţiri şi mâncare, aprecierea calităţii mâncării şi a gustului acesteia.

Ingredientele şi stilurile bucătăriei greceşti au fost stabilite cu mai mult de 3000 de ani în urmă, bucătarii acelor vremuri gătind deopotrivă pentru tineri, pentru iubiţi, pentru oameni în vârstă şi pentru filozofi antici, pentru diferite stări de spirit. În accepţiunea bucătarilor antici greci, hrana influenţa echilibrul
uman şi era o experienţă senzorială. Felurile de mâncare elene au influenţat alte culturi, multe reţete greceşti regăsindu-se în present sub denumiri turceşti, italiene, persane, albaneze.

Mâncarea este un ritual, reprezintă iubirea, spiritualitatea, filosofia, o experienţă care trebuie împărţită şi savurată în compania familiei şi a prietenilor. La masă se formează amintiri, se împărtăşesc experienţe, se fac afaceri şi se spun poveşti. Uneori ne certăm, alteori ne împăcăm, putem ţine un toast sau pecetlui iubirea şi înţelegerea. Dar mai presus de toate, celebrăm viaţa.

Theo's Greek Taverna aduce în centrul Iașului stilul culinar grecesc, unde legumele proaspete şi de bună calitate, carnea atent selecţionată cu tradiţie naturală, ierburile şi mirodeniile autentice şi uleiul de măsline grecesc se îmbină armonios cu plăcerea şi iubirea de a găti şi cu respectul cuvenit preparării mâncării.

Imagine

Vreţi să fiţi “nemuritori” precum grecii din insula Ikaria?
Theo's Greek Taverna vă ajută prin stilul de viaţă sănătos şi natural, pe care îl găsiţi în bucatele noastre, încununate de fericirea de a vi le împărtăşi.

Şi nu uitaţi: “Când dăinuie ospăţul, dăinuie şi prietenia”, după cum spunea Archestrattus, părintele gastronomiei elene, nu mai devreme de 330 ihr.
Simplitatea, armonia şi naturaleţea fac din produsele noastre delicii culinare pentru care merită să fie închinat şi un pahar de vin sau ouzo.

kalli orexi

 

© Theo's Greek Taverna 2024. Toate drepturile rezervate. ANPC | Soluționarea litigiilor